De boerderijwinkel is op
de volgende dagen geopend:

Vrijdag 9:00 – 18:00 uur
Zaterdag 9:00 – 17:00 uur

 

Juli & Augustus:

Dinsdag t/m Vrijdag 9:00 – 18:00 uur
Zaterdag 9:00 – 17:00 uur

RIJPING VAN DE KAZEN

Jonge kaas – 1 maand

Jong Belegen – 2 maanden

Belegen – 4 maanden

Extra Belegen – 7 maanden

Oud – 10 maanden

Overjarig – ouder dan 1jr

SOORTEN KRUIDEN Brandnetel, Peper, Ui-Knoflook, Pesto, Komijn, Italiaanse Kruiden, Fenegriek, Truffel, Mosterd, Kruidnagel, Tuinkruiden.

Eerste soort boerenkaas

Onze Boerenkaas is meerdere malen verkozen tot “Beste Boerenkaas van Noord Holland”


In de boerderijwinkel vindt de verkoop van de kaas plaats. Dit is tevens voor een deel de kaasopslagruimte, waar u de kazen die liggen te rijpen kunt zien. Pas na 4 weken kan de kaas worden gegeten; het is dan jonge kaas. Na 4 maanden is het belegen kaas. Wanneer de kaas langer dan een jaar heeft gerijpt, dan spreekt men van ‘’overjarige’’ kaas. Naast de naturelkazen hebben wij een ruim assortiment aan kruidenkazen.

Onze Boerenkaas is niet alleen in diverse soorten, maar ook in diverse maten verkrijgbaar. Zo kunt u een stuk kaas van gewenste grootte en soort laten afsnijden, maar ook een vacuümvoorverpakt stuk kaas kopen. Deze vacuümverpakte stukjes kaas zijn ideaal als hapje bij de borrel of om de diverse kruidensmaken eens te proberen. Daarnaast zijn onze kazen ook verkrijgbaar als gesloten kilokaasje. Deze kaasjes zijn lang houdbaar, zeer leuk om als cadeau weg te geven en ook erg geschikt om mee te nemen op reis.

U vindt in onze boerderijwinkel ook andere producten zoals appels, aardappels, eieren en roomijs. Naast dit alles bieden wij een ruim assortiment aan ambachtelijke producten van Jan Bax Veen, zoals wijn, mosterd, jam en siroop.

 

Het is ook mogelijk om een cadeaumand samen te stellen met het ruime assortiment van de boerderijwinkel.

U kunt in onze boerderijwinkel zowel contant als met pin afrekenen.