Bezichtiging

Als u niet alleen op zoek bent naar een lekker stuk kaas – maar ook wilt weten hoe deze kaas wordt bereid – bent u ook van harte welkom op Kaasboerderij de Franschman! Op zaterdag verwelkomen wij u graag in de kaasmakerij om te bezichtigen hoe de kaas wordt gemaakt. U loopt door de kaasmakerij en ziet boer Bart aan het werk. Hier wordt ook een uitgebreide uitleg gegeven, waardoor u een goede indruk krijgt van de traditionele wijze van het kaasmaken.

De traditionele bereiding van de kaas begint met de dagverse melk van de 45 koeien. Deze dagverse melk wordt rechtstreeks van de koe verwerkt tot de Echte Boerenkaas. Boerenkaas is dus altijd bereid van de zogeheten ‘’rauwe’’ melk. Deze melk is niet gekookt en juist dat maakt – samen met de ambachtelijke bereiding – de smaak van onze Boerenkaas zo bijzonder.

Jubileum

In 2011 heeft Kaasboerderij de Franschman haar 25 jarige jubileum gevierd. In 1986 zijn Klaas en Cathrien gestart met het maken van Echte Boerenkaas. Destijds maakten zij ook andere zuivelproducten zoals vla, yoghurt, kwark en boter. Hedendaags beperken zij zich alleen nog tot het maken van de Echte Boerenkaas.


Elke zaterdag  kunt u tussen 9.00 uur en 10.30 uur het kaasmaken bezichtigen.
(in juli & augustus kunt u ook op donderdag tussen 9.00 uur en 10.30 uur bezichtigen)

Naast het bezichtigen van het kaasmaken zijn er genoeg buitenspeelmogelijkheden voor de kinderen,
zoals een kleine kinderboerderij met geitjes, zwijntjes en een lama.